woensdag 1 december 2021

Vooruitblik op 2022 en COVID-19 vanuit de tarot

2022 is het jaar van de geliefden en de duivel

De 6 is een symbool van creatie en geen enkele creatie zou plaats hebben gevonden zonder het Woord van God. De Davidster is een dubbele drie-eenheid: de eerste drie-eenheid is God en de tweede is Zijn Reflectie. Een dubbele driehoek heeft zes zijden. 6 staat gelijk aan seks. Dit zorgt voor creatie die zichzelf steeds vernieuwt via de krachten van de 6. Het getal 6 kent de vibratie van thuis, familie en dienstbaarheid. Het is de mens(1) die klaar staat voor de familie(0). Het is het getal van herschepping. De impliciete symmetrie van het getal 6 suggereert het filosofisch concept van 'Schoonheid'. Een vrije Levenskracht(1) die alle mogelijkheden van dat wat in zichzelf besloten ligt(2) grijpt en het begrip heeft hoe deze mogelijkheden hun uitwerking hebben in de expressie(3), zichzelf nooit vergetend of welke detail dan ook van de perfecte orde van de manifestatie van het zelf(4) en die orde ontwikkelt door middel van de vertegenwoordiging van de perfecte wet of methode(5) die niet kan voorkomen strevend naar het resultaat(6).  Deze gedachte ligt besloten in de volgende betekenissen: balans, evenwicht, symmetrie, schoonheid: harmonie van tegenstellingen, aanvullende activiteiten, polariteit, liefde. 

De geliefden(6)

Er dient een keuze gemaakt te worden tussen twee tegenstrijdige zaken die je beide aan het hart gaan. Het maken van een keuze tussen het hart en het verstand. Dit impliceert dat je verantwoordelijkheid neemt voor de keuze die je maakt en daarbij wordt er gestreefd naar harmonie. 

Het zijn de eerste stappen naar zelfstandigheid van het ego. De structuur, regels, waarden en normen zijn geleerd, de eerste stappen naar volwassenheid kunnen gemaakt worden. Het ego leert zijn eigen seksualiteit beter kennen en voelt zich steeds prettiger binnen de gemeenschap. Zijn vertrouwen is groeiende. Hij doet zijn eerste ontdekkingen over zijn eigen vrouwelijke en mannelijke kanten maar kan ze nog niet volledig herenigen. Het ego heeft nu de vrijheid om zelfstandig keuzes te maken.

De duivel(15)

Vanuit de klassieke numerologie is 1+5 is 6. 15 is de tarotkaart 'de duivel'. Een andere naam voor de duivel is satan. Satan is Hebreeuws voor tegenstander. Je voelt tegenwerking en belemmering. Je kunt nog geen vrede hebben met de situatie, omstandigheid, et cetera. De duivel belooft dingen die je graag wilt maar vraagt in ruil om jouw ziel. Hij werkt in op verlangens.

Het ego wordt opnieuw geconfronteerd met zijn genoegens en materiële verlangens. Wie had gedacht dat de reis naar zelfverwerkelijking zijn einde bereikt zou hebben? Niets is wat het lijkt. Nee, hoewel het aanwezige materiële vuil naar de bodem van het water gezonken is en het water helder is geworden, borrelt er toch nog met enige regelmaat een luchtbel vanuit de bodem omhoog die het water weer enigszins troebel maakt door het opborrelend vuil. De geest is nog niet volledig vrij van een materiële denkwijze

De materiële wereld blijft haar kracht op het ego uitoefenen. Omdat het ego nu kan inzien dat al zijn materiële genoegens en materiële verlangens in de weg staan van zijn spiritueel geluk, kan hij zich van de ketenen van deze genoegens en verlangens zelfstandig bevrijden. Er is niets wat hem tegenhoudt.

Wat betekent bovengenoemde informatie voor het jaar 2022?

De tarotkaart de geliefden duidt op onvoorwaardelijke liefde. De Duivel verwijst naar voorwaardelijke liefde. ‘Als je dat niet voor mij wilt doen, hou je niet van mij,’ of het tegengestelde:  ‘Als je dat niet voor mij wilt doen, hou ik niet meer van jou’.

Er wordt niet alleen een steeds verdergaande keuze van je verwacht waarbij polarisatie alsmaar toeneemt maar door de toenemende maatschappelijke en economische veranderingen zal angst toenemen. En hoe ga jij om met die angst?

Maatschappelijk

Als we de numerologische verklaring en de twee tarotkaarten naast elkaar leggen en met elkaar verbinden dan is het vooruitzicht voor 2022 helder. De strijd om zich te conformeren aan het vaccinatiebeleid zal verder toenemen. Enerzijds zal de overheid steeds meer beperkingen opleggen aan diegenen die zich niet conformeren aan het vaccinatiebeleid. De overheid zal inspelen op de materiële behoeftes en genoegens van de Nederlandse bevolking om het volk te verleiden tot het volgen van het vaccinatieprogramma. Angst is hierbij de raadgever. Ben je gevaccineerd dan kun je volledig meedraaien in de Nederlandse maatschappij. Ben je niet gevaccineerd dan kun je steeds minder meedraaien in onze maatschappij.

Anderzijds zal het gevolg zijn dat de weerstand af zal nemen maar de weerstand die dan nog geboden wordt, zal extremere vormen aannemen. Het extremere verzet zal daardoor meer in de illegaliteit/ het ondergrondse van onze maatschappij voortgezet worden en agressievere vormen aannemen. De groep die zich via vreedzaam verzet uitspreekt tegen het vaccinatiebeleid, zal in de loop van komend jaar afnemen. Dit is het gevolg van het opvoeren van de druk vanuit de overheid om je te laten vaccineren. Veel mensen zullen uiteindelijk eieren voor hun geld kiezen. Velen hebben een gezin te onderhouden en daarvoor heb je een inkomen nodig om in onder andere primaire behoeften te voorzien. Onder andere zijn primaire behoeften volgens Maslow voedsel en water. Als je naar onderstaande piramide van Maslow kijkt kunnen we ook concluderen dat de bestaanszekerheid onder druk is komen te staan. Het gaat hierbij om veiligheid en zekerheid. Huisvesting is hier onderdeel van. Ook de sociale behoeften, erkenning en zelfontplooiing worden onder druk gezet. Met andere woorden: alle behoeften van een mens worden onder druk gezet en daarbij durf ik te stellen dat de weerstand dus af zal nemen in het komend jaar. Hierin kun je de werking van de numerologische betekenis van de 6, de tarotkaarten de duivel en de geliefden terugzien.

Er zal op politiek niveau een kentering gaan plaatsvinden in de komende jaren waarbij er meer kleine politieke partijen plaats zullen nemen in de politiek. De eerste voortekenen hiervan worden in het komend jaar zichtbaar. Dit is het gevolg van de verregaande individualisering van de afgelopen 75 jaar van onze maatschappij en dat in combinatie met het huidige beleid dat gericht is op de gehele gemeenschap. De politiek die op dit moment uitgevoerd wordt waarbij het beleid omtrent COVID-19 de leidraad is.  De kudde die altijd het gevoel heeft gehad overal te kunnen grazen, wordt nu samen gedreven in een beperkte ruimte. Dit roept de nodige weerstand en spanning op. Echter vertegenwoordigen zij kleine subgroepen van onze maatschappij die het niet eens zijn met de koers die de huidige volksvertegenwoordiging vaart op welk gedachtegoed dan ook. Aangezien deze kleinere partijen zonder onderlinge verbinding geen vuist kunnen maken binnen het bestaande politieke stelsel, ontstaat er de noodzaak om onderling samen te werken. Deze samenwerking zal alleen voortbestaan als ze een gemeenschappelijke deler vinden en behouden. De meest voor de hand liggende gemeenschappelijke deler zal simpelweg 'anti huidig beleid' zijn. Daarna zal iedere splinterpartij zich richten op hun eigen doelen en daardoor weer aan kracht verliezen.

Individueel

Komend jaar word je meer en meer aangespoord een keuze te maken. Dit geldt zowel voor de gevaccineerden als de niet-gevaccineerden. Volg je het beleid van de overheid ten aanzien van COVID-19 of niet? Wat zijn jouw persoonlijke wensen en behoeften? Wat zijn jouw waarden en normen? Ben je meegaand omdat je als mens een groepsdier bent of heb je een individualistische kijk op de omgeving? Zijn waarheden te toetsen of niet? Et cetera?

De noodzaak om dit alles te reflecteren, wordt alsmaar groter. Velen zullen een keuze maken op grond van hun materiële behoeften. Mensen hebben een huis, een gezin, een baan, et cetera. Het lijkt een schijnbare zekerheid en velen willen die behouden. Behoud is dan de zekerheid? Velen zijn bang om deze schijnbare zekerheid te toetsen? Leggen wij onze schijnbare zekerheden in handen van de overheid? Is er dan sprake van een vrije wil? Maken we een zelfstandige keuze, uit vrije wil(de geliefden)? Of voelen we ons gedwongen tot een keuze(de duivel)? Zijn we echt van mening dat we een vrije wil hebben? Zijn onze materiële behoeften en genoegens voor ons het belangrijkst? Is dat waar onze vrije wil aanwezig is? Daar waar onzekerheid het komend jaar toeneemt, zal de angst regeren. 

Daar waar de angst regeert, zal het verzet extremere vormen aannemen. Verzet jij je tegen het beleid van de overheid? Hoe geef je daar invulling aan? Ga je de strijd met de overheid aan? Zwem je in tegen de stroom van het grootste deel van de bevolking? En wat als blijkt dat je de verkeerde richting op zwemt? Kun je dan nog terug? Leidt het tot een keuze die je maakt vanuit de vrije wil? Of zal je uiteindelijk in een fuik terecht komen? Zal je gedwongen worden jouw vrije wil op te geven? Wat dan?

Zelfreflectie zal een deel van de samenleving verbinden met als gemeenschappelijke deler: opstand en strijd. De liefde(de geliefden) wordt vervormd. Boosheid zal meer gaan escaleren. Geweld wordt gerechtvaardigd uit naam van de liefde(de duivel). Geweld wordt gerechtvaardigd door het geweld dat de overheid gebruikt. Zowel de overheid als tegenstanders van het COVID-19 beleid zullen geweld rechtvaardigen. Liefde is dan aan de verliezende hand en polarisatie zal verder toenemen.

Als ik jullie een vraag mag stellen, is het de volgende vraag:
Is jouw liefde voorwaardelijk of onvoorwaardelijk?



 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten